Collection: Packages

I've put together some different packages that can spark interest, try new flavors or just fulfill your weekly bean need.
Åbne poser med kaffebønner. De er ristede og står klar til at bruge

Packages

FAQ

Hvordan laver man Pour Over kaffe?

Den enkleste metode er med en Hario v60 kaffetragt og dertilhørende filter. Du skal bruge 10g. fint malet filterkaffe og ca. 180g vand. Det er vigtigt med malingsgraden da en for grov kværning resulterer i at kaffen løber for hurtigt igennem og en for fin, at der opstår "prop" i kaffebrygningen og der kommer en bitter smag med i kaffen. Vandet skal være mellem 92 og 96 grader ved brygning.

Hvilken kaffe til pour over?

Til pour-over bryggemetoden anvendes medium kværnet kaffe, dette er vigtigst af alt. Hvilken kaffe type du vælger er helt op til dig og din smag. Jeg vil dog anbefale en lysere ristning, da du får en renere smag uden for meget bitterhed.

Hvad betyder arabica?

Arabica-kaffe stammer oprindeligt fra Etiopien, men i dag dyrkes den primært i Syd- og Mellemamerika, hvor klimaet er ideelt til denne sort. Bønnerne kommer fra træet, der botanisk er kendt som "ægte kaffe" (Coffea arabica). Arabica anses generelt for at være den mest velsmagende og afbalancerede kaffe, ofte kendetegnet ved sin bløde og komplekse smagsprofil med en behagelig syrlighed. På grund af disse kvaliteter er Arabica den foretrukne bønne blandt mange kaffeentusiaster og bruges hyppigt i specialkaffe og gourmetblandinger.

Hvilken ristningsgrad skal jeg vælge?

Det kommer helt an på hvad du skal bruge din kaffe til. Den nordiske trend er de seneste år gået mere og mere mod en meget lystristet kaffebønne, det som mange kalder "New England Roast". Hvorimod der før var en stor tilhænger skare til medium roast, også kaldet City+ til Full City. Espresso bønner ligger typisk i den mørke ende af skalaen, det som kaldes Vienna Roast, Light French Roast eller French Roast.

Det er ret forvirrende fordi mange laver deres eget målesystem. Men ens for alle er farvens intensitet på bønnerne efter ristning. Her kan du se en dybere udredning, samt et skema.

Kan jeg bruge kaffegrums til madlavning?

Ja da! I køkkenet er kaffegrums en fantastisk hjælper, ikke bare på at fjerne lugt men også i marinader til kød. Tilsætter du lidt grums til din marinade, gør det kødet mere mørt hurtigere og sammen med salten give en dejlig sprød skorpe på grill kødet.

Kaffegrums fjerner luft fra dit køleskab, skraldespanden eller dine løbesko. Put grumsen i en gammel sok eller stofpose hvis du vil bruge det som lugtfjerner i dine sko eller dit skab.

Kan jeg bruge kaffegrums i haven?

Ja da! Kaffegrums har et højt syre indhold og er derfor godt for planter i haven som; hortensia, azalea, rhododendron, kamelia, roser og lignende surbundsplanter. Du kan lege med den rigtige surhed ved at blande efterårets og vinterens visne blade for at nedsætte syre indholdet.

Hvilken temperatur skal vandet til kaffebrygning have?

Ideelt skal vandtemperaturen ligge mellem 92 og 96 grader Celsius. Når du brygger kaffe i en stempelkande eller tragt, er det vigtigt at vente en kort stund efter vandet er kogt, før du hælder det over kaffen. Det er bedst at undgå at bruge vand ved 100 grader, da det kan påvirke kaffens smag negativt ved at "skolde" den.