Jeg bruger Aeropress til at eksperimentere med forskellige kaffesmage. Du kan prøve bønner fra forskellige regioner, for at udforske varierede smagsprofiler. Uanset om du foretrækker frugtige noter fra Latinamerika eller dybere toner fra afrikanske eller asiatiske bønner, så er Aeropress en glimrende og enkel måde at opnå forståelse for din kaffe på.
Her er en grundopskrift til at brygge kaffe med Aeropress
- 20 gram friske kaffebønner
- 200 ml. vand
- En Aeropress og papirfilter
- Opvarm vandet til 98ºC
- Kværn kaffebønnerne medium-fint ( 3-4 i finhed)
- Sæt papirfilteret i Aeropress-filterholderen og skyl det med varmt vand fra kedlen
- Sæt stemplet i Aeropressen og stil den på hovedet med åbningen op af
- Hæld kaffen i Aeropress og tilsæt det opvarmede vand jævnt over bønnerne over max 10 sekunder.
- Sæt filter med filterholder på og stram det til
- Lad det stå og trække i 40 sekunder
- "skvult" Aeropressen rundt så kaffen bliver slynget blidt rundt i pressen
- Lad kaffen stå og trække i 1 min
- Vend "konstruktionen" om og placer over på en kop
- Tryk stemplet i bund langsom over 10-15 sek.
- Tilsæt op til 100 ml. af det varme vand til kaffen i koppen, eller efter behov
- Nyd din velsmagende kaffe!
Denne brygmetode hedder "Upside Down" og er efter min mening, en rigtig god måde at brygge Aeropress på, da der ikke kommer en masse kaffen unødigt igennem filteret når kaffen står og trækker. Du kan ændre kaffens finhed, og derved tiden kaffen skal trække. Ændre trykket du bruger ved bryg og meget meget mere. Dette er basis rammen for en god kop kaffe med en Aeropress.
Som med ALT Kaffe og metode, handler det altid om smag.