Kollektion: Ristning, Mellem Lyst Ristet - City+

Med denne ristning kan du åbne op for kaffens forunderlige verden, ved at kunne smage alle bønnernes noter og syren har fået mere plads i smagsbilledet. Det er en perfekt balance mellem flora, sødme og syre balancen. 

Denne profil er for dem der elsker en bred smags palette med friskhed og er interesseret i den komplekse verden, specialkaffe er.

Ristning, Mellem Lyst Ristet - City+

FAQ

Hvor fint skal kaffe kværnes?

Malingsgraden afgør, hvor fint eller groft dine kaffebønner skal males, alt efter hvilken bryggemetode du bruger. Til espresso males bønnerne meget fint, til filterkaffe males de fint, og til stempelkaffe males de groft. Dette afhænger af, hvor længe vandet er i kontakt med kaffen under brygningen.

Hvilken kaffe til pour over?

Til pour-over bryggemetoden anvendes medium kværnet kaffe, dette er vigtigst af alt. Hvilken kaffe type du vælger er helt op til dig og din smag. Jeg vil dog anbefale en lysere ristning, da du får en renere smag uden for meget bitterhed.

Hvordan laver man Pour Over kaffe?

Den enkleste metode er med en Hario v60 kaffetragt og dertilhørende filter. Du skal bruge 10g. fint malet filterkaffe og ca. 180g vand. Det er vigtigt med malingsgraden da en for grov kværning resulterer i at kaffen løber for hurtigt igennem og en for fin, at der opstår "prop" i kaffebrygningen og der kommer en bitter smag med i kaffen. Vandet skal være mellem 92 og 96 grader ved brygning.

Hvordan smager kaffe fra Burundi?

Kaffen fra Burundi er kendt for sin unikke kombination af frugtighed, sødme, nødder og et strejf af jordbær. Den er ideel til både espresso og pour over, og den skaber også en perfekt balance mellem sødme og syrlighed i cappuccino eller latte.

Burundi har øget eksporten af økologisk og fairtrade-certificeret kaffe, hvilket sikrer bedre priser og arbejdsvilkår for landets kaffebønder. Dette giver kaffeelskere over hele verden mulighed for at nyde Burundis kaffe med god samvittighed, velvidende at de støtter en bæredygtig kaffeindustri.

Hvilken ristningsgrad skal jeg vælge?

Det kommer helt an på hvad du skal bruge din kaffe til. Den nordiske trend er de seneste år gået mere og mere mod en meget lystristet kaffebønne, det som mange kalder "New England Roast". Hvorimod der før var en stor tilhænger skare til medium roast, også kaldet City+ til Full City. Espresso bønner ligger typisk i den mørke ende af skalaen, det som kaldes Vienna Roast, Light French Roast eller French Roast.

Det er ret forvirrende fordi mange laver deres eget målesystem. Men ens for alle er farvens intensitet på bønnerne efter ristning. Her kan du se en dybere udredning, samt et skema.

Hvordan skal jeg opbevare min kaffe?

Bedst er at bruge den pose kaffen kom i, hold den lukket og helt tæt, med den "zip-lock" der er på vores poser. Sørg for at kaffen ligger et sted uden direkte sol og høje temperaturere.