Kollektion: Sydamerika

Lande som Brasilien, Colombia, Ecuador og Argentina er alle kendte kaffe producenter. Bønner fra Sydamerika er lav på syre indhold, blød og rund krop med dybden af nødder og mørk chokolade. Sydamerikanske kaffebønner er den perfekte filter bønne og kan sagtens optræde med en let floral smag, som giver kaffen en friskhed uden bitterhed.

En kaffeplante, der bærer klynger af røde og grønne kaffekirsebær, omgivet af frodige grønne blade. Baggrunden viser en blå himmel med et par skyer og noget ekstra løv.

Sydamerika

FAQ

Hvilken ristningsgrad skal jeg vælge?

Det kommer helt an på hvad du skal bruge din kaffe til. Den nordiske trend er de seneste år gået mere og mere mod en meget lystristet kaffebønne, det som mange kalder "New England Roast". Hvorimod der før var en stor tilhænger skare til medium roast, også kaldet City+ til Full City. Espresso bønner ligger typisk i den mørke ende af skalaen, det som kaldes Vienna Roast, Light French Roast eller French Roast.

Det er ret forvirrende fordi mange laver deres eget målesystem. Men ens for alle er farvens intensitet på bønnerne efter ristning. Her kan du se en dybere udredning, samt et skema.

Hvordan smager kaffe fra Brasilien?

Brasilien er verdens største kaffeproducent og har været det i over langt over 100 år.
De står for godt 35% af verdens samlede kaffeproduktion, hvoraf 80% er arabica bønner.

Brasiliansk kaffe er kendt for sin lave syrlighed og sødmefulde smag med noter af chokolade, nødder og karamel.

Hvilken kaffe skal jeg vælge til espresso, filter eller stempel?

Du skal altid læse om kaffen her på siden, så du har best mulig grundlag for dit valg. På alle kaffebønnernes produktsider er der anbefalinger om brug, men alle bønner kan bruges til hvad du vil. Det kommer helt an på dine præferencer og din smag

Hvad er holdbarheden på kværnet kaffe?

Vi anbefaler at du bruger din kaffe, hvis den er kværnet, indenfor de første 2-3 måneder, da den aftaler i smag og styrke over tid.

Hvordan skal jeg opbevare min kaffe?

Bedst er at bruge den pose kaffen kom i, hold den lukket og helt tæt, med den "zip-lock" der er på vores poser. Sørg for at kaffen ligger et sted uden direkte sol og høje temperaturere.

Hvordan vælger jeg en god kaffe?

Det er faktisk ret enkelt, for der er intet rigtigt svar her. Det er 100% op til dig og hvad du kan lide. Nogle er til mørke bitre smagsnoter, andre til lyse blomster agtige smage. Du er simpelthen nød til at smage dig frem til din egen smag.

Hvordan smager kaffe fra Colombia?

Colombia er den tredjestørste kaffeproducent i verden, med en andel på ca. 6-8 %. Landet dyrker udelukkende vasket arabica, herunder de populære varianter Typica og Bourbon. Kaffedyrkning foregår primært i regionerne Cauca, Huila, Quindio, Caldas og Santander.

Kendetegnene ved colombiansk kaffe inkluderer en lav syrlighed, en sødmefuld smag og let frugtagtige undertoner med noter af citrus og nødder.